We doen het meestal niet: Een oproep doorgeven voor een interview of medewerking bij een studie (scriptie). Maar onderstaand bericht is iets anders. Iets bijzonders. En bovenal een bericht voor "jonge mantelzorgers". De groep mantelzorg-kanjers, die voor ons gevoel nooit genoeg aandacht kan krijgen. Dus:

Oproep: Jonge mantelzorgers gezocht voor nieuw seizoen BIKKELS

Na een succesvol eerste seizoen van Bikkels – de documentaireserie over jonge mantelzorgers die dit najaar op Villa Achterwerk werd uitgezonden –,  is IDTV Docs nu op zoek naar kinderen die willen meewerken aan het tweede seizoen.

In Bikkels portretteren we het bijzondere leven van kinderen tussen de (ongeveer) 8 en 13 jaar die dagelijks voor iemand zorgen. Hoe ziet hun leven eruit? Wat is er anders ten opzichte van hun vrienden? Waar halen ze dagelijks de kracht vandaan? Waar dromen ze van en waar zijn ze bang voor? We leggen hun werkelijkheid vast: het dagelijks leven, de leuke momenten en de zware kanten.

Bijna een derde van alle kinderen groeit op in een gezin met een ouder, broer of zus die chronisch ziek of gehandicapt is of psychiatrische problemen heeft. En één op de tien kinderen in Nederland is een jonge mantelzorger. Met de serie willen we deze kinderen een gezicht geven, middels mooie, ontroerende verhalen, maar ook met humor. We zijn op zoek naar sterke jongeren, krachtige kinderen, die het leven met opgeheven hoofd tegemoet treden.

Op dit moment willen we in contact komen met deze kinderen. We zouden jullie daarbij graag om hulp vragen. In deze fase zijn we bezig met de research: we gaan dus nog niets filmen. We zouden graag een keer vrijblijvend (telefonisch) spreken met (de ouders van) deze kinderen. We zijn ons ervan bewust dat het vaak gevoelige situaties betreft, en we zullen uiteraard vertrouwelijk omgaan met het contact.

Binnen de tweede serie willen we zorgsituaties en ziektebeelden aan bod laten komen die we nog niet in het eerste seizoen zagen, maar in eerste instantie staan we open voor alle kinderen die interesse hebben om mee te doen.

Bekijk de eerste serie van Bikkels op: www.villa-achterwerk.nl/bikkels

Voor aanmeldingen en meer informatie:
bikkels@idtv.nl

Alzira Schaap (020-3143172)
Daan Bol (020-3143134)
Jeroen Pool (020-3143203) 

maandag, 30-12-2013