Ook deze keer weer een verzoek om contact bij de redactie binnengekomen.

Iedere mantelzorger kent het gevaar van isolement wanneer de contacten met vrienden en bekenden beginnen te verminderen.
Je zou het zo graag anders willen, maar de bezoeken, bezoekjes, telefoontjes en mailberichten verminderen wanneer je partner langer dan (bijvoorbeeld) een jaar ziek is. Vooral dementie, dat vaak zo sluipend en slopend langzaam de gezinssituatie verandert, is vaak aanleiding om maar wat minder op bezoek te gaan. Je kent de klachten onderhand wel en je weet ook niet zo goed hoe je je moet opstellen als je bij de dementerende en zijn/haar partner binnen komt.

Een echte vriend(in) of liefhebbend familielid biedt aan om de mantelzorggevende een paar uurtjes of een dagje te vervangen. Maar gemakkelijker is ’t om wat minder en korter op bezoek te gaan. En je hebt dan ook nog een goed excuus, want de mantelzorger zegt toch, als je vraagt hoe het met hem of haar gaat: “Goed, hoor!” Dus kun je gerust vaak minder gaan en niet vragen.

Ook deze keer ontving de redactie weer een verzoek van een mantelzorger om een berichtje te plaatsen i.v.m. uitbreiding van contacten. Deze keer is het Ank Glas en we nemen graag haar verzoek woordelijk over. Ieder kan dan reageren op zijn of haar eigen manier. Ank schreef:

“Ben mantelzorger voor mijn man, heeft alzheimer!
Wil graag wat contact met gelijkgestemden. Ik ben 64 jaar mijn man 66. Heeft al 3 dagen per week opvang.
Maar niet alléén maar over problemen! Wie spreekt dit aan?
Liefs en sterkte aan allen. Ank.”

Wie contact wil opnemen met Ank Glas, kan dat doen via e-mail (ankglas@gmail.com), maar ook via de redactie via de reageerknop.

Wim Klein (DCMN)