" Een jaar geleden schreef ik al eens over het 'mantelzorger zijn'. En toen.....opeens....was er niets meer.
Ik worstel hier nog iedere dag mee. Moet nog steeds de kleren en andere zaken van mijn man opruimen, maar hoe doe je dat??? Niemand kan dat je vertellen. Ik ben in een diepe put gekomen en ben er nog lang niet uit. Ben nu onder behandeling voor medicatie etc. Dus pillen erbij.
Tot overmaat van ramp laat mijn lichaam het af en toe behoorlijk afweten door een nekhernia en hyperventilatie wat ook niet echt fijn is. Dus hoe ga je hier nu uit komen??? Ik mis mijn man nog steeds heel erg. Dit alles meegemaakt te hebben is een heel zware last, wat doe je met zo'n groot verdriet??? Ben wel heel erg blij dat mijn kinderen soms met praktische zaken helpen.
De allerergste scherpe kantjes zijn er nu een beetje af, maar elke dag ben ik er nog mee bezig. Gewoon nooit aan gedacht dat er ook nog eens een rouwproces achter aan kwam. Heel stom, maar het ging zo en niet anders. Als dan je eigen lichaam niet zo mee wil werken, dan denk je: "Was hij er nog maar even gewoon eventjes." Maar zo werkt het niet. Ik ben nog steeds onder behandeling hiervoor bij de psychiater. Ik weet dat ik het zelf moet doen maar het is net of er een stuk van mezelf weg is. Nee, makkelijk is anders! "

Babs.

reactie.

Beste ex-mantelzorger,

Ook in Horst aan de Maas liep ik tegen dit probleem aan.
Toen ik startte met Zorgadvies en Regelhulp heb ik een oproep gedaan voor ex-mantelzorgers. Er is een groep gestart van 16 personen. Afgelopen zomer hebben wij vooral leuke dingen gedaan en natuurlijk hebben we veel met elkaar gepraat, gehuild en gelachen.
Wil je meer weten of als je niet te ver van ons afwoont( Horst aan de Maas) ben je van harte uitgenodigd je aan te sluiten bij onze groep.
Ook ben ik bereid met je mee te denken over het opstarten van een groep voor ex-mantelzorgers in je eigen omgeving.
Op de site van -mantelzorger ben je niet alleen- kun je me vinden onder Horst aan de Maas. Ook heb ik een eigen site www.zorgadviesenregelhulp.nl.

Ria van Eijk-Bastiaansen

ria@zorgadviesenregelhulp.nl