Jaren geleden werd in deze webkrant de wens geuit, om in één van de televisiesoaps ook een mantelzorgsituatie op te nemen. Daarmee zou de kijker gewend en bekend raken met ‘mantelzorg’. Tegenwoordig hoeft het begrip mantelzorg niet meer aan de man te worden gebracht. Dat woord is algemeen bekend geworden. Wanneer en hoe je mantelzorger bent en wat voor soorten mantelzorg er zijn, dat is nog lang niet bekend bij de grote massa. Waarschijnlijk, omdat er steeds nieuwe mantelzorgsituaties ontstaan. Daarom is het goed dat er steeds weer opnieuw aandacht wordt gegeven aan de betekenis en waarde van de mantelzorg in ons land.

Een prima bericht over dat aandacht geven stond in het magazine van Mezzo, de landelijke vereniging van en voor mantelzorgers en zorgvrijwilligers. In januari 2016 startte bij RTL4 een nieuwe serie : "Ik zorg voor jou ",waarin ook acht mantelzorgers centraal zullen staan.
Programmamaker en tevens presentator is de bekende Peter van der Vorst. Zijn ervaring bij programma’s als RTL Boulevard, bouwval gezocht en Van der Vorst ziet sterren, mag gerust als een waarborg worden gezien voor een geslaagd product. Ook de mantelzorgcoach (Mezzo) Dorrit van Someren geeft haar medewerking.
.
Aanvulling op dit bericht:
De eerste uitzending was op woensdag 6 januari 2016 vanaf 21.30 uur.
Mezzo ging iedere volgende uitzending aankondigen en omschrijven in haar nieuwsbrief en op de site.
Wim Klein