In de rubriek 'nieuws' van de nieuwsbrief (9.11.'12) van het ExpertiseCentrum Mantelzorg kwamen we het volgende bericht van 'Leefwijzer' tegen. Zeker de moeite waard om aan jullie door te geven, met dank aan Leefwijzer en het ExpertiseCentrum.

Mantelzorg taboe op de werkvloer

Geplaatst: 09-11-2012 08:32 Door: redactie- bron: http:// www.chronischziek.nl

Werk en privé wordt nog vaak gescheiden gehouden als het gaat om mantelzorg. Dit blijkt uit onderzoek van de Stichting Werk&Mantelzorg onder ruim 10.000 medewerkers.

Niet bespreekbaar

De helft van de leidinggevenden is niet op de hoogte van mantelzorgtaken en 50% van de mantelzorgers heeft geen behoefte om de zorgsituatie met collega's of leidinggevende te bespreken. Dit blijkt uit een onderzoek van Stichting Werk&Mantelzorg onder ruim 10.000 medewerkers, waaronder 2000 mantelzorgers. Bovendien betekent bekendheid met de mantelzorgsituatie niet automatisch dat er ook over gesproken wordt. Zo praten 6 op de 10 collega's, die wel op de hoogte zijn van de zorgsituatie, niet hierover met de collega met mantelzorgtaken en circa 25% van de leidinggevenden die van de mantelzorgtaken af weet, bespreekt dit niet met de medewerker.