Van Menno v.d. Hout ontvingen we een bericht waar de moderne mantelzorger wellicht baat bij kan hebben.

Een app (mede) voor mantelzorgers.

Met de iPicto app voor de iPhone, iPod Touch en de iPad, kun je snel ondersteuning en verduidelijking bieden in de communicatie met mensen met een verstandelijke beperking en/of beperking in de communicatie. Denk hierbij aan autisme, asperger, dementie, hersenbeschadigingen, revalidatie.

iPicto maakt gebruik van een grote data-base van meer dan 4.500 picto’s en visualisaties, duidelijk gerubriceerd in 37 categorieën.

De picto en/of de visualisatie is snel op te zoeken en door een simpele vinger of duimbeweging in het scherm te vergroten, om vervolgens aan de andere persoon te kunnen tonen.

iPicto zorgt er mede voor dat de persoon iets snel kan leren begrijpen, zonder dat u er heel veel energie in hoeft te steken.

iPicto kiest bewust niet voor de optie om planningsschema’s te maken, maar juist om in de directe begeleiding, in de situatie ondersteuning te bieden.

iPicto biedt wel de mogelijkheid de picto/visualisatie op te slaan of (door) te mailen, zodat je de visualisatie direct beschikbaar hebt en/of uit kunt printen.

De applicatie is natuurlijk ook voor andere doelgroepen en/of toepassingen vrij te gebruiken.

De visualisaties zijn ontworpen door Sclera VZW, www.sclera.be

© Menno van den Hout  /  iReports [info@applereports.com]