Alzheimer-Nederland:
Alzheimer Nederland werkt met 51 regionale afdelingen en een landelijk bureau in Bunnik aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun familie.

Als de zorg voor een familielid of partner u zwaar valt, kunnen wij u wat werk uit handen nemen, zodat u weer tijd heeft voor uzelf. Met onze talrijke aan-huis-diensten.

Amstelring Steunpunt-Mantelzorg: Mantelzorg Steunpunt staat in de regio Amstelland en Meerlanden mantelzorgers met raad en daad terzijde. www.mantelzorg-steunpunt.nl

www.boemerangbaarn.nl Op deze internetsite kan je van alles vinden over het jongerencentrum De Boemerang in Baarn.
Regelmatig zijn er evenementen, feesten, en cursussen bij ons.
Informatie hierover vind je op deze site.
Daarnaast kan je ook informatie vinden over de voorlichting die De Boemerang verzorgt op de basisscholen in Baarn en zijn er links voor pagina's die voor jongeren interessant zijn.

familycaresupport.nl: De zelfstandig gevestigde onafhankelijke mantelzorgmakelaar in Zuid-Nederland.

www.centrummantelzorg.nl: Zaanstreek-Waterland. Als de zorg voor een familielid of partner u zwaar valt, kunnen wij u wat werk uit handen nemen, zodat u weer tijd heeft voor uzelf. Met onze talrijke aan-huis-diensten.

www.eiz.nl: Het EIZ is hét landelijk kenniscentrum op het gebied van informele zorg / mantelzorg en heeft de missie om bij te dragen aan de verbetering van mantelzorgondersteuning. Het EIZ richt zich op alle organisaties, waar het thema mantelzorg speelt.
De nieuwe naam van het EIZ is geworden :
Expertisecentrum Mantelzorg

Emeritus: Is naast het verzorgen van de respijtzorg ook in te schakelen bij de signalering naar (verweg wonende) familieleden, voorafgaand aan de indicatie.

Geriant: stichting Geriant voor mensen met dementie en ondersteuning van de cliënten en hun directe omgeving. Heerhugowaard.

www.ggznederland.nl: Informatie ook t.b.v. mantelzorgers bij een verzorgde met psychische problemen.

Voor mantelzorgers uit Twente die op zoek zijn naar hulp-ondersteuning-advies:

www.siztwente.nl

Een Jongeren Zorgverzekering afsluiten? Hier vind je alle informatie over jongeren zorgverzekeringen!

www.mantelzorgenco.nl: De webkrant voor de Regio Zaanstreek - Waterland.

www.kopstoring.nl: Informatie voor jonge mantelzorgers bij een gezinslid met psychische problemen.

www.nietvoormezelfalleen.nl: De mogelijkheid om je eigen webkrant aan te vragen en te vormen.

Mantelzorgsteunpunt.nl: Steunpunt-Mantelzorg "Duin- en Bollenstreek"; Katwijk a/d Rijn. Verzorgt de begeleiding, ondersteuning van mantelzorgers en geeft informatie aan mantelzorgers.

www.mantelzorgdekempen.nl: Het ouderenwerk De Kempen heeft een website geopend voor mantelzorgers in de regio van De Kempen in Noord Brabant.

www.mantelzorg.info: De site met het overzicht en de werkvormen van de steunpunten-mantelzorg in Drenthe, Kampen-Zwartewaterland en NoordwestVeluwe

Mantelzorgmakelaars.
Op de site van de beroepsvereniging van mantelzorgmakelaars (www.bmzm.nl) kunt u zien welke mantelzorgmakelaars in Nederland aangesloten zijn.
De beroepsvereniging heeft o.a. als doel de belangen van deze beroepsgroep te behartigen, de kwaliteit te bewaken en een klankbord en vraagbaak te zijn voor branchegenoten, overheid, semi-overheid en bedrijfsleven.

Naast de regionale mantelzorgsteunpunten en de mantelzorgmakelaars wordt nu ook advies en informatie via internet geboden, zoals :
www.mantelzorgvoorbeginners.nl  

www.marthaflora.nl . Nieuwe verpleeghuizen in Den Haag en Gouda.

Mantelzorg Midden-Brabant: De medewerkers van Stichting Mantelzorg willen mantelzorgers ondersteunen in het volhouden van de zorg voor hun naaste. Als u ons belt willen wij eerst uw vraag helder en duidelijk krijgen. Wij geven informatie en advies, we komen graag bij u thuis. Bij complexere vragen starten wij een begeleidingstraject met zieke en mantelzorger(s).
Stichting Mantelzorg Midden-Brabant
Dr. Deelenlaan 11 5042 AD Tilburg
013 - 544 33 43
info@mantelzorgmb.nl

MEE algemeen zie ook: 'Stichting MEE Nederland'.

www.meezuidhollandzuid.nl. MEE Zuid-Hollandzuid is een dienstverlenende organisatie voor alle mensen met een beperking en hun mantelzorgers. Bij MEE zijn er gespecialiseerde consulenten voor allerlei soorten beperkingen, zoals verstandelijk/lichamelijk/kinderen en multiproblem.

www.mezzo.nl: De landelijke vereniging van en voor mantelzorgers en zorgvrijwilligers. Informatie en ondersteuning voor mantelzorgers.

www.mantelzorgmiddendrenthe.nl. Ook Midden-Drenthe heeft nu een website van en voor de mantelzorgers.

Movisie:de stichting voor kennis en advies voor maatschappelijke ontwikkeling; afd. informele zorg.

www.mijnmooistemuziek.nl  . Persoonlijke muziek, d.w.z. muziek die voor een persoon in zijn/haar leven betekenisvol is geweest,  kan voor mensen met dementie een goede uitwerking hebben.

www.osani.nl: ‘Wie is er voor mijn kind als ik er niet meer ben?’

OSANI biedt een oplossing. Een leven lang.

www. Partisa.nl.Partisa voor mantelzorgers  (Amsterdam e.o):  Respijtzorg (ondersteuning); Begeleiding voor particulieren; Samenwerking; Informatievoorziening.

www.patient1.nl. Patiënt1 is een uniek en onafhankelijk patiëntenplatform dat mensen met een chronische aandoening, via betaald lidmaatschap, helpt om de regie over hun zorg in eigen handen te nemen en de kwaliteit van leven en levensomstandigheden te verbeteren.
Ook een Mantelzorger heeft meer grip op de gezondheid van de patiënt. Contact: webmaster@patient1.nl

Pasaan. Op deze website wordt nadere informatie gegeven over de verplaatsbare en aanpasbare zogenaamde 'Mantelzorgwoningen '

www.pgb-vg.nl: De site met info over de PGB voor jongeren met een beperking en voor hun ouders / budgethouders.

www.reflectiecoaching.nl: Individuele coaching gericht op het vinden van balans tussen zorg, werk en privé. Verzorging van workshops, themawandelingen en trainingen in de natuur gericht op mantelzorgers.

www.rollator-experts.nl. Aanbod van een breed scala aan wandelstokken. Uiteraard ook rollators.

ShareCare: Verzorgt assistentie aan de mantelzorger bij het digitaal plannen en organiseren van zorgdelen, met daarnaast de digitale 'updating' van het nieuws over o.a. de verzorgde naar familieleden.

Stichting MEE Nederland: Helpt, adviseert en ondersteunt iedereen met een beperking. Ook de mantelzorger van de betreffende persoon kan bij MEE terecht.

stichting Present Nederland: Vrijwilligers die op diverse plaatsen in Nederland ondersteunende werkzaamheden willen verrichten. Aanvraag kan alleen via maatschappelijke of kerkelijke organisatie.

Sudwest Fryslan: heeft nu ook zijn eigen webkrant van en voor mantelzorgers. Daarnaast is een hyve gevormd zodat zoveel mogelijk mantelzorgers in dat gedeelte van Friesland kunnen worden bereikt.

www.vanhemertprodukties.nl We hebben een voorlichtingsfilm voor mantelzorgers gemaakt: ' Je doet het gewoon. '
Ook in andere films die we gemaakt hebben, bijvoorbeeld 'Een beroerte...houdt je bezig' komt de de rol van mantelzorgers uitgebreid aan bod.

"VGZ mantelzorg" = Informatie over vergoedingen mantelzorg, samenwerking met Mezzo, toegang tot het netwerk van mantelzorgers via www.mantelzorgnet.nl, praktische tips voor mantelzorgers en informatie over de AWBZ.

www.wehelpen.nl Eenvoudig de hulp rondom uzelf of een ander (ver)delen.
Waar kan iemand anders u mee helpen? Waar kunt u een ander mee helpen? Wij en onze partners hebben nuttige informatie voor u.

www.mantelzorgwesterveld.nl Dit contactpunt mantelzorg bestaat al vele jaren en is in Westerveld en omgeving een bekend adres op mantelzorggebied. Via de mail te bereiken met: mantelzorgwesterveld@xs4all.nl

www.wehelpen.nl. Met deze digitale agenda kunnen mantelzorgers zorgtaken plannen en delen. Dat meldt DeStadUtrecht.nl.

www.werkenmantelzorg.nl: Voorlichting over de situaties t.a.v. de mantelzorger die ook een baan /betrekking buitenshuis heeft.

'Whistlers moeder' is een organisatie die binnen 48 uur begeleiders/hulpen levert die mantelzorgers vervangen of ontlasten. (regio Haaglanden) www.whistlersmoeder.nl.

www.wieziet.nl goed organiseren van bezoek, verzorging en omgang met zorgvragers en opa's en oma's.

www.zoekpgbzorg.nl: een zoekmachine, die aan de hand van advertenties Pgb-houders en zorgaanbieders bij elkaar brengt.

http://zorgvoorelkaar.com/
Zorgvoorelkaar, een landelijke marktplaats voor vrijwillige hulp en professionele zorg. Via deze marktplaats kunnen mensen met een zorgvraag makkelijk en direct in contact komen met vrijwilligers en professionals bij hen in de buurt. De website is juist ook bij uitstek een tool voor mantelzorgers om back-up en ondersteuning te vinden.

www.zorgwijzer.nl
Vergelijken is onze zorg, al 15 jaar!