W.Krijgsman wees ons op een handige en bruikbare website, ook voor mantelzorgers. Om duidelijk te maken waarover het gaat, hieronder een tekstgedeelte uit die site:

“ Oma wordt een dagje ouder. Haar volwassen kinderen en kleinkinderen wonen verspreid over het land. Ze houden contact. Oma heeft haar voet verstuikt: even een rondje bellen. Wie kan ma ophalen voor de verjaardag van Janine? Weer een rondje bellen. Ik vond haar zaterdag wat warrig overkomen, merken jullie dat ook? Nog een rondje bellen. Voor je het weet steek je meer tijd in overleg, dan in je moeder zelf.”

Herkenbaar? Wie inlogt op Wieziet, het beveiligde online dagboek voor jouw familie, geeft ervaringen en nieuwtjes eenvoudig door aan de anderen. Zet het bezoekrooster en belangrijke data in de agenda, iedereen is meteen op de hoogte. De zorg voor uw moeder, vader, opa of oma: die deel je samen. In één klik.

Wieziet is een handige website, bedoeld om te kunnen communiceren over bijvoorbeeld uw moeder die in de verzorging zit, uw kind in het ziekenhuis of wellicht een hulpbehoevende vriend of buurman.

Met Wieziet kunt u eenvoudig een bezoeklog bijhouden of praktische afspraken maken met anderen. Alle berichten zijn alleen leesbaar voor de mensen die u hier toestemming hebt gegeven. Het bezoeklog biedt ruimte voor wetenswaardigheden, wensen of problemen rondom de verzorging van de persoon waar het bij Wieziet om draait.

Met de Wieziet agenda zijn bezoekafspraken met een paar muisklikken vast te leggen. Zo worden dubbele bezoeken voorkomen, en heeft u meer overzicht over wie er wanneer een bezoek aflegt.

Mensen hebben steeds minder tijd om zieke ouders of familie te bezoeken (bron: Dag Online). Daarnaast blijkt het ook vaak lastig om een geschikte datum te vinden en dubbel bezoek te voorkomen. Wieziet is hiervoor dé oplossing!

Ook voor de zorginstelling is het prettig te weten dat er geregeld en verspreid bezoek komt, zodat de toch al schaarse tijd bij de verpleging ook daadwerkelijk aan verpleegkundige zorg besteed kan worden.

Voor meer info, click hier.

W.Krijgsman.